Skip to Store Area:

De virtuele hamer van Nederland

 Over inventarisveilingen.nl

 

Inventarisveilingen is een online veilinghuis opgericht om kopers en verkopers middels een online veiling bij elkaar te brengen. Het is duidelijk dat er bij verhuizingen, bedrijfsbeëindigingen, overvoorraad of het stopzetten van een bepaald productieproces activa overbodig wordt. Via een online veiling op inventarisveilingen bereikt u snel en relatief eenvoudig een brede markt. Door een uitgekiende marketingstrategie en een transparante verkoopmethode bereiken wij ook een hogere opbrengst dan opkopers u kunnen bieden.

 

Opdrachtgevers:

Bij inventarisveilingen.nl kunt u uw overtollige activa middels onze online veilingen snel en effectief omzetten in liquide middelen. inventarisveilingen werkt voor onder andere Curatoren, Banken, Facility managers en reorganiserende bedrijven. Ook benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 

Taxaties:

Inventarisveilingen beschikt over een taxateur die jaren ervaring heeft in het waarderen van kapitaalintensieve onderdelen zoals voorraden, bedrijfsmiddelen, wagenparken, machineparken en rollend materieel. Inventarisveilingen hecht waarde aan een objectieve en een deskundige waardering van deze zaken. Belangrijk voor u als opdrachtgever om te weten of u de juiste prijs ontvangt of betaalt, of wanneer u als financier de waarde van de aan u verbonden zekerheden wilt weten. Een onafhankelijk taxatierapport is de basis voor een goede besluitvorming. Inventarisveilingen beschikt over actuele marktinformatie, kennis van branches en ontwikkelingen die nodig zijn om snel accurate waarden te kunnen geven. Inventarisveilingen taxeert op basis van executie- en onderhandse verkoopwaarde.

 

Onderhandse verkoop:

Inventarisveilingen realiseert zich dat de verkoop van bedrijfsactiva nooit hetzelfde is, er bestaat geen kant en klare oplossing. Gezien elke situatie anders is bieden wij een reeks van mogelijkheden om optimale resultaten te bereiken. Wij houden rekening met de verscheidenheid van deze activa, de waarde, leeftijd en de staat van deze activa. Vervolgens ontwikkelen wij een verkoopbrochure met alle relevante informatie en brengen deze gedurende een langere periode onder de aandacht.

  

IT-diensten:

Bij een faillissement kan Inventarisveilingen tevens IT-diensten leveren, zoals het veilig stellen van data en dataverwijdering van servers en computers. Dit laatste is ook mogelijk met levering van een Wipe-certificaat.

 

Leegmanagement & ombouw:

Inventarisveilingen kan in combinatie met een online veiling ook uw pand bezemschoon opleveren. Dit houdt in dat alle losse achtergebleven inventaris uit het pand wordt verwijderd en het pand leeg en bezemschoon wordt achtergelaten. Inventarisveilingen kan ook bij verhuizing het gehuurde in originele staat terugbrengen. De werkzaamheden behelzen onder meer het verwijderen van data-bekabeling, installaties, plafonds, vloerbekleding, het sauzen van wanden en eventueel egaliseren van vloeren.