Skip to Store Area:

De virtuele hamer van Nederland

Hoe werkt het

Inventarisveilingen.nl is een online veilinghuis dat in opdracht van voornamelijk curatoren, facility managers en pandhouders goederen verkoopt door middel van een online veiling of een onderhandse verkoop. Zowel zakelijke als particuliere geïnteresseerden kunnen biedingen uitbrengen op onze online veilingen.

 

1. Hoe kan ik me inschrijven?

Voordat u kunt bieden dient u zich eerst te registreren. U kunt zich hier of op de homepage gratis inschrijven. Na het verzenden van het registratieformulier ontvangt u een e-mail waarmee u uw inschrijving eenmalig dient te bevestigen. Na bevestiging kunt u bieden op alle kavels op inventarisveilingen.nl.

2. Hoe werkt het bieden?

U kunt op twee manieren bieden bij Inventarisveilingen.nl.

Gewoon bod: Is een eenmalig bod en plaatst u door op "Bieden" te klikken. Nadat u op bieden heeft geklikt, verschijnt er een pop-up waarin de computer uw bod doorrekent. Deze dient u vervolgens te bevestigen om uw bod te plaatsen. Het te bieden bedrag staat vast en gaat in vaste vervolgstappen omhoog. Wij willen u er nadrukkelijk op wijzen dat bieden op inventarisveilingen niet vrijblijvend is, en dat een eenmaal geplaatst en bevestigt bod onvoorwaardelijk, onherroepelijk en zonder enig voorbehoud geplaatst is. Lees ook onze algemene- en veilingvoorwaarden.

Autobod: U geeft het maximale bedrag op dat u wilt bieden. Het huidige bod wordt hiermee met een stap verhoogd. Als er nog een bod wordt gedaan, zal de autobieder automatisch het volgende bod voor u plaatsen tot maximaal het bedrag dat u heeft ingegeven. Als er door een andere bieder ook een autobod wordt geplaatst zal het bedrag omhoog gaan tot één stap boven het laagste ingegeven autobod. Worden twee exact dezelfde bedragen ingevoerd als autobod, dan heeft de eerste autobieder voorrang.

3. Waar kan ik zien of ik de hoogste bieder ben?

Zodra u ingelogd bent krijgt u bij alle producten de opties: Bieden en Volgen. Als u op bieden klikt en deze bevestigt ziet u, in het geval u de hoogste bieder bent, de melding verschijnen "U bent de hoogste bieder". De kavel komt dan automatisch in uw volglijst te staan. U kunt hier ook producten volgen, de gevolgde producten komen dan in Mijn account onder het kopje mijn kavels. In dit handige overzicht kun u tevens direct op de gevolgde kavels bieden zonder dat u ieder keer de bijbehorende kavelpagina hoeft op te zoeken. Als u hier de hoogste bieder bent dan wordt dit aangeduid door een ü en als u niet de hoogste bieder of overboden bent door een x. Indien u een kavel volgt die u niet meer wilt volgen, dan kunt u deze verwijderen uit uw volglijst door op "stop met volgen" te klikken. De kavel wordt dan uit uw volglijst verwijderd. 

4. Hoe weet ik of ik het product heb als de veiling gesloten is?

U krijgt altijd een mail van iedere handeling die u doet op Inventarisveilingen.nl. Als u de hoogste bieder bent aan het eind van de veiling, krijgt u per e-mail een bevestiging. Ook blijven de producten na sluiting onder uw "Volglijst" in mijn accountpagina te zien.

5. Ik heb tot enkele seconden voor de afloop van de veiling geboden en toch word ik overboden?

Dit kan. De veiling wordt bij een bieding in de laatste 5 minuten voor afloop, telkens met 5 minuten verlengd. Dit herhaalt zich zolang er geboden wordt.

6. Kan ik op een ander moment dan op de site aangegeven datum en tijdstip mijn kavels ophalen?

Inventarisveilingen veilt bijna altijd vanaf locatie en heeft zelf beperkte toegang tot deze locaties, het is dan ook niet mogelijk om op een ander dan de aangegeven datum en tijdstip uw kavels op te (laten) halen.

7. Hoe kan ik mijn factuur betalen?

U kunt op 2 manieren betalen bij Inventarisveilingen.nl:

 1) Per bank: Betalingen via de bank worden op alle werkdagen door Inventarisveilingen verwerkt. Uiterlijk op de ochtend van de ophaaldag dient het totale factuurbedrag op onze rekening te zijn bijgeschreven. Niet betaalde goederen kunnen niet meegegeven worden.

2) Per pin: U kunt op locatie van de ophaaldag altijd per pin betalen.

Heeft u toch nog vragen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.